Ритуалната зала в Казанлък е вече общинска собственост

Част от имота на бившето НТС бе прехвърлен на общината

Със свое решение Общинският съвет на Казанлък даде съгласие за безвъзмездно придобиване право на собственост върху имот – частна държавна собственост, представляващ 1/3 идеална част от Административна сграда на 4 етажа, с обща застроена площ от 1563 кв.м, намиращ се на ул. „Розова долина“ 6.
Става въпрос за придобиване от страна на Община Казанлък на помещения, стопанисвани от бившето НТС. Дълги години помещенията, намиращи се в сградата на Община Казанлък, са стопанисвани от НТС, като срещу ползването им от страна на Общинска администрация се е заплащал наем. През 2013 г. ръководствата на Община Казанлък и на НТС постигнаха споразумение тези помещения да се ползват безплатно от Общината, с което стана възможно и изграждането на новата ритуална зала за радостни обреди.
Междувременно държавата и НТС водят дела за собствеността на част от тази сграда, които завършват в полза на държавата. С днешното решение на ОбС Община Казанлък е оправомощена да поиска от държавата безвъзмездно придобиване правото на собственост върху спорните доскоро помещения. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова подчерта, че и от страна на Община Казанлък, и на НТС е имало взаимно разбиране и желание за постигане на компромисно решение, така че и двете страни да бъдат удовлетворени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов