В Казанлък се завърнаха военнослужещите от последната мисия в Афганистан

363 бойци бяха посрещнати от министъра на отбраната Николай Ненчев

С тържествен ритуал в Казанлък бе посрещнат 27-ият контингент от състава на Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. В България се завърнаха 363 военнослужещи с национален командир полковник Никола Митев. От тях 22 са жени, от които 19 са в състава на ротата, предаде агенция "Фокус".
„През последните месеци вие бяхте лицето на България, впечатлен съм от всичко, което научих за вашата мисия”, каза в приветствието си министърът на отбраната Николай Ненчев.
На ритуала присъстваха още началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, областният управител Георги Ранов, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, временно изпълняващият длъжността командващ на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков.
„Горда съм, че сте изпълнили вашата мисия с чест, каквато могат да имат само войните на Българската армия. Вие сте гръбнакът на тази армия и стожерът на нашето национално спокойствие“, каза в приветствието си към военнослужещите от контингента кметът на Община Казанлък Галина Стооянова.
Със заповед на министъра на отбраната за високи постижения в службата и изпълнение на поставените задачи бяха отличени военнослужещи от 27-ия контингент от състава на Българската армия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов