Правителството ще финансира реконструкцията на кръстовището в Индустриален парк – Русе

Инвестицията ще е в размер на 102 хиляди лева

Правителството одобри проекта на договор с община Русе за финансиране по реда на Закона за насърчаване на инвестициите със 102 хил. лв. на изграждането на елементи на публична инфраструктура, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата са за рехабилитация и реконструкция на пътното кръстовище в Индустриален парк – Русе. Дейностите ще включват две нови пътни ленти, изграждане на висок бордюр и тротоарна зона, линейно отводняване на пътя и отвеждане на дъждовните води в канализационната мрежа. Съществено ще се облекчат и обезопасят движението на автомобили и придвижването на пешеходците в Индустриалния парк, което значително подобрява атрактивността на зоната за извършване на бизнес.

В Индустриалния парк наскоро беше открит сертифицираният по ЗНИ проект за изграждане на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия. От новоизградената инфраструктура ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната, повечето от които са с чуждестранно участие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов