Пътноподдържащите фирми ще чистят снега в общината при ясни условия

За да не се уврежда новата настилка в централната градска част, тя ще се чисти само с химикал

За да участват в търговете, фирмите трябваше да посочат определен брой машини и квалифициран песронал, съобщават от кметската управа.

Входно-изходните магистрали ще поддържа консорциум "Пътно поддържане - Русе", който беше и единственият кандидат за обществената поръчка от 1,8 млн.лв. Общинските пътища, за които са предвидени 1,16 млн.лв., ще разчиства фирма "Берус. В града ще работи фирма "РПС".

След меката зима м.г. се разчита на неизразходвани количества сол и пясък за първия сняг. "Няма да търпя снегорин с вдигнато гребло и ще санкционирам фирмите, тъй като общината е коректен платец", закани се кметът Пламен Стоилов.

За да не се уврежда новата настилка в централната градска част, тя ще се чисти само с химикал. Специалният препарат Ice'b'gone топи леда и снега по улиците при много ниски температури, като спестява пари и пясък.

С кметска заповед разкопаването на улици се забранява от 3 ноември т.г. до 31 март догодина. Целта е да се осигурят нормални и безопасни условия за движение на хора и автомобили.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов