Кметът на Русе се срещна с представители на Световната банка

От Световната банка обещават подкрепа за развитие на областта

Възможностите за инвестиции и финансиране на проекти са обсъдили на среща представителите на Световната банка Тони Томпсън и Ивелина Таушанова и кметът на Русе Пламен Стоилов, съобщиха от Общинската управа в града.

Стоилов е представил визията за развитие на града и е запознал гостите с проектите, които се изпълняват в момента, както и с тези, които са в период на разработване.
Томпсън е останал впечатлен от работата на екипа на кмета и е споделил, че въпреки многобройните си срещи, рядко вижда хора с дългосрочна и ясна визия за развитие.
С посещението си представителите на Световната банка целят да придобият представа за

нуждите на населените места в цялата страна, за да може да им се окаже подкрепа. Томпсън е обяснил, че новата политика на институцията ще се стреми да насърчава области, които не са заложени като приоритетни в програмите на Европейския съюз, но са важни за развитието на регионите. Голяма част от инвестициите, които Световната банка ще финансира, ще са на местно и общинско ниво.

Като член на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, кметът на Русе е поканил Томпсън на среща с ръководството на сдружението, на която ще се разисква разрешаването на въпроси, свързани с финансирането на проекти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов