Русе е домакин на националната джаз среща

Русе Лайф

20-11-2014, 11:34

Снимка:

flickr.com/adelmann

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национална джаз среща Русе 2014

Джаз и деца заедно в Русе

Музиканти канят деца на джаз в Русе

Първата концертна вечер ще бъде открита с изцяло русенско участие

Тридесет и деветата Национална джаз среща Русе 2014 година ще се проведе от днес до събота в Доходното здание. Националната джаз среща се организира от Община Русе, ОП "Русе арт" и Клуб на дейците на културата, предаде Дарик.

Първа концертна вечер ще бъде открита с изцяло русенско участие по проект „Училище за джаз“ - Теодор Петков, Светослав  Неделчев, Радослав  Славчев , Антони Рикев , Жана Василева, Габриела Йорданова, трио при НУИ „проф В.Стоянов“ и с участието на Даниел Джумалийски  и Борис Петров. Този концерт се осъществява с подкрепата на Община Русе, чрез програмата  за финансиране  на проекти в областта на изкуството и културата. Входът за него ще бъде свободен.

Акцентът на втората вечер ще бъде програмата на Ангел Заберски трио и Васил Петров, който през тази година отбелязва своята петдесет годишнина. В същата вечер ще свири формацията „Антони Дончев и театрален джаз бенд“ . Третата група е „Борис Петров и Венци Благоев – квинтет“.

В последната фестивална вечер също присъства юбилеен акцент. Той е свързан с годишнината поп и джаз певица Камелия Тодорова, която ще представи своя програма с Brazz Association COMBO с Мишо Йосифов.

Същата вечер с голям интерес очакваме представянето  на пианиста Марио Станчев – професор в Лионската консерватория, проф. Христо Йоцов и Димитър Карамфилов с промоция на албума "Autumn Leaves In Sofia".

Другото участие е на групата Golden Project с Димитър Льолев – саксофон.Информация за джаз срещата може да се получи на телефон 0889 303 349, а билети се продават на касата в Доходно здание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов