Джаз и деца заедно в Русе

Русе Лайф

19-10-2014, 16:28

Снимка:

русенска община

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път в Русе „Празник на плодородието”

София Филм Фест предлага в Русе още хитови заглавия

Част от проекта „Музиката сплотява”

Образователен концерт „Джаз за деца с Венци Благоев” се проведе пред Доходното здание в Русе. Малки и по-големи любители на музиката се включиха в съботното шоу. Специален гост и водещ на събитието беше известният джазов и класически музикант Венцислав Благоев. На сцената бяха още Борис Петров (саксофон), Теодор Петков (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Даниел Джумалийски (ударни).

Това е третият от поредицата концерти, включени в проекта „Музиката сплотява” на Русенска музикална колегия”, който се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух”. Джаз концертът даде възможност на малки и големи да посвирят заедно, да опознаят различните музикални инструменти, да се потопят във вълшебния свят на джаза и да го заобичат. Децата имаха възможност да рисуват заедно с художника Огнян Балканджиев.

Община Русе и Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ полагат усилия тази инициативата да се превърне в традиция и да събира в нашия град популярни имена в джаз музиката. Поредицата от концерти възражда една чудесна традиция и доказва за пореден път, че културата и изкуството са извор на позитивна енергия и послания за единение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов