Национална джаз среща Русе 2014

Първата вечер е със свободен вход

В Русе ще бъде проведена тридесет и деветата Национална джаз среща, която ще се състои между 20 и 22 ноември от 18:00 часа. Мястото е Доходното здание, а организатори са община Русе, ОП "Русе арт" и Клуб на дейците на културата.
Входът ще бъде свободен за първата концертна вечер на 20-ти ноември. Вечерта се открива с изцяло русенско участие по проект „Училище за джаз“ - Теодор Петков, Светослав  Неделчев, Радослав Славчев, Антони Рикев, Жана Василева, Габриела Йорданова, трио при НУИ „проф В.Стоянов“ и с участието на Даниел Джумалийски и Борис Петров.
Този концерт се осъществява с подкрепата на Община Русе, чрез програмата  за финансиране  на проекти в областта на изкуството и културата, съобщиха от общината.
Акцентът на втората вечер е програмата на Ангел Заберски трио и Васил Петров, който през тази година отбелязва своята петдесет годишнина.

В същата вечер ще свири формацията „Антони Дончев и театрален джаз бенд“. Третата група е „Борис Петров и Венци Благоев – квинтет“. В последната фестивална вечер са изявите на Камелия Тодорова, която ще представи своя програма с Brazz Association COMBO с Мишо Йосифов. Същата вечер свирят пианистът Марио Станчев – професор в Лионската консерватория, проф. Христо Йоцов и Димитър Карамфилов с промоция на албума "Autumn Leaves In Sofia". Другото участие е на групата Golden Project с  Димитър Льолев – саксофон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов