ВМРО дари трибагреници на млади русенски пианисти

Националните знамена ще пътуват до Ню Йорк

ВМРО-БНД в Русе дари на младите пианисти Николай Димитров и Йоана Делимаркова от Националното училище по изкуствата три национални знамена, които децата ще вземат със себе си при посещението си в Ню Йорк, където ще свирят в "Карнеги хол". Това съобщи областният координатор на ВМРО-БНД и общински съветник Галин Григоров за БТА.
Знамената ще останат като подарък за българските институции в Ню Йорк, подкрепили изявата на младите пианисти - Генералното консулство на България в Ню Йорк, българската църква и Българският културен салон.
От националното училище по изкуствата съобщиха, че 13-годишният Николай и с година по-малката от него Йоана са ученици на клавирния педагог Даниела Кюркчиева. Русенските пианисти ще се представят на 29 ноември на сцената на "Карнеги хол" като лауреати на международния конкурс "Американ протеже". На 3 декември в салона на Българското консулство в Ню Йорк младите музиканти ще изнесат и самостоятелен концерт. Той се организира с подкрепата на Генералното консулство на България в Ню Йорк и на Българския културен салон в Ню Йорк. 

Изявите на децата, които ще имат тази вечер концерт и в Русе, са подкрепени от общинската фондация "Русе-град на свободния дух". 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов