Ученици ще се учат на предприемачество

Представители на бизнеса и местната власт ще бъдат гост-лектори в откритите уроци

Открит урок на тема „Аз съм предприемач” ще се проведе на 20 ноември в русенската математическа гимназия „Баба Тонка”. Той е предназначен за седмокласниците в гимназията и се организира по повод Световната седмица по предприемачество. Учениците ще работят в групи и ще се състезават в игра с електронна викторина, предаде в. Бряг. Те ще могат да дефинират какво е предприемачество, да определят 4-те основни характеристики на предприемача и да разпознаят някои от тях у себе си. В открития урок като бизнес консултант ще участва Миглена Пенчева - преподавател в РУ "Ангел Кънчев", факултет "Бизнес и мениджмънт" и родител на ученик от гимназията.
Домакин на Световната седмица по предприемачество за седма поредна година е Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда в периода 17-21 ноември. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. В рамките на инициативата у нас ще бъдат организирани 50 иновационни лагера и над 100 открити урока в различни училища в цялата страна.

Стотици млади хора ще имат възможността да се включат в инициативите, които са посветени на креативността, иновациите и творческото преобразяване на нашата действителност.

Над 5 000 ученици се очаква да се включат във всички инициативи на тазгодишното издание. Заедно с учениците, представители на бизнеса и местната власт ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат идеи в посока оптимизиране модернизиране на образователния процес и разработване на нови методи на преподаване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)