Русе отново ще бъде джазстолица

Русе Лайф

08-11-2014, 10:01

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кулинарно състезание "На върха на ножа" в Русе

Традиционната среща събира звезди

Русе ще бъде домакин на XXXIX  Национална джаз среща на 20 – 22 ноември. Първата концертна вечер в четвъртък, ще премине в изцяло русенско музикантско присъствие. Проектът е  „Училище за джаз“  с участието на  Теодор Петков, Светослав  Неделчев, Радослав  Славчев, Антони Рикев, Жана Василева, Габриела Йорданова, трио при НУИ „Проф Веселин Стоянов“ и с участието на Даниел Джумалийски  и Борис Петров. Концертът е с подкрепата на Община Русе, чрез Програмата  за финансиране  на проекти в областта на изкуството и културата с вход свободен.
Акцентът на втората вечер в петък е програмата на Ангел Заберски трио и Васил Петров. В същата вечер ще свири формацията  „Антони Дончев и театрален джаз бенд“ .Третата група е „Борис Петров и Венци Благоев – квинтет“.
В последната  фестивална вечер  поп и джаз певицата Камелия Тодорова ще представи своя програма с Brazz Association COMBO с Мишо Йосифов. По-късно е концертът пианиста Марио Станчев – професор в Лионската консерватория, проф. Христо Йоцов и Димитър Карамфилов с промоция на албума "Autumn Leaves In Sofia". Другото участие е на групата Golden Project с  Димитър Льолев – саксофон.
Билети ще се продават на касата в Доходно здание от 17 ноември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов