Реклама за туристическите обекти в Русе

В луксозен албум за богатството на България

Община Русе представи на осем цветни страници туристически обекти от региона в излязлото от печат луксозно издание „БЪЛГАРИЯ – БОГАТСТВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ РЕГИОНИ“. Изданието е част от серията инициативи и продукти под надслов „Българските символи – това е България“, съобщават от общината.
Луксозният, пълноцветен том е формат А4, с твърди корици, 416 пълноцветни страници с много снимки, текст и описание на богатството на българските региони - природни феномени, културно-исторически забележителности и артефакти, църкви и манастири, български празници и обичаи.


За Русе това са Доходното здание, Паметникът на Свободата, Регионалният исторически музей, Пантеонът на възрожденците, Националният музей на транспорта, Музеят на градския бит, Къщите музеи на Баба Тонка и Захари Стоянов, Римската крепост „Сексагинта Приста“, Дом Канети, Катедралата „Свети Павел от Кръста“, Катедралният храм „Света Троица“, Крепостта „Левент Табия“, други забележителности, както и Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ и Националната джаз среща. Страниците съдържат любопитна информация и снимков материал за обектите и събитията.


Сред основните цели на инициативите и продуктите с марка „Българските символи“ е да се обединят усилията на всички българи за по-добрия имидж на България пред Европа и света и да се постигне по-високо национално самочувствие, в подкрепа на българската идентичност.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)