Фермерски пазар в Русе

Животът

09-11-2014, 08:38

Снимка:

briagnews.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новите най-добри „готвачи” в Русе

Спешна помощ в Русе навърши 20 години

За първи път всяка събота

Биопроизводители, фермери и представители на органична и здрава храна ще представят директно на русенци своята продукция. Това ще стане на фермерски пазар, който ще се организира за първи път в Русе.
Инициативата е на "Общински пазари" ЕООД-Русе и стартира на 15 ноември от 10 ч. на Централния пазар в града. За духа на празничното откриване ще се погрижат учениците от НУИ "Проф. Веселин Стоянов", както и музиканти от Общински детски център за култура и изкуство в Русе.
"Предвиден е и благотворителен базар, чрез който ще покажем как се борим с ерата на Фаст Фууд и ще заявим грижа за храненето на нашите деца!", заявиха организаторите.
Фермерските пазари ще се провеждат всяка събота, като предоставят богато разнообразие от здравословна и хармонична храна като студенопресовани масла, различен вид тахан, био леща, боб, билки, биволски месни и млечни деликатеси, вина и сокове от арония, козе сирене и кисело мляко, натурални сокове от ябълка, круша и праскова, хляб, домашни ястия и др.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май