Тържества в русенското училище “Любен Каравелов”

Зумба, художествена гимнастика и бийт бокс в концерта

С двучасов концерт снощи възпитаниците и преподавателите от ОУ „Любен Каравелов” отбелязаха 180 години от рождението на патрона си. Патронният празник на училището препълни „Канев център”. Много родители, гости и бивши възпитаници бяха дошли, за да се насладят на талантливите изпълнение на каравеловци.

Концертът започна с „Хубава си моя горо”, която изправи на крака цялата зала. Водещи бяха бившата възпитаничка на училището Мери-Ан Савова , Ивона Бонева – настоящ възпитаник и Елена Павлова – дългогодишен преподавател в училището. Идеята бе да бъде подчертана приемствеността между поколенията.

С прочувствено слово, директорът Росица Рангелова припомни на всички защо трябва да се гордеят с патрона на училището и че трябва да продължат делото му. Беше излъчен и запис на бившата възпитаничка на ОУ „Любен Каравелов” Силвия Митева – една от най-успешните български състезателки по художествена гимнастика, която също отправи своето празнично послание.

Зумба, художествена гимнастика, бийт бокс, модерен балет акробатика, изпълнения на популярни песни от българската и чуждата поп  сцени бяха само част от изненадите, които младите таланти поднесоха на гостите на празника. Изпълненията бяха посрещани с бурни аплодисменти. На сцената на „Канев Център” се представиха и младите спортисти от ОУ „Любен Каравелов”, носители на множество купи и медали от междуучилищни, регионални и национални състезания.

Концертът завърши с изпълнение на ФТА „Здравец”, с ръководител Димитър Донев, което беше специален поздрав към всички преподаватели и възпитаници на ОУ „Любен Каравелов” и техните гости.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов