Кулинарно състезание "На върха на ножа" в Русе

Шоу, в което ще готвят непрофесионалисти

На 8 ноември в ресторант „Балкантурист“ ще се проведе Първото регионално кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“. Организатори са Клуб на професионалните готвачи – Русе, Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе и ресторант „Балкантурист“. В състезанието ще вземат участие 9 непрофесионалисти, представители на различни институции в град Русе, всеки от които ще се състезава в екип с ученик от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе:
Това са смелите "готвачи":
1. Лилия Георгиева – Областна администрация – Русе;
2. Елена Ангелова – Община Русе;
3. Боряна Петкова – Регионален инспекторат по образованието – Русе;
4. Виолета Тройчева – Регионална библиотека „Любен Каравелов“;
5. Десислава Тихолова – Регионален исторически музей;
6. Силвия Димитрова - Национален осигурителен институт
7. Пламена Енчева – Русенски университет „Ангел Кънчев“, филиал Разград;
8. Илия Деведжиев – Група за театър „Камила“ – Русе;
9. Мирослав Гагов – Метро Кеш енд Кери България.
 Насърчени и обединени от кулинарното изкуство, отборите ще демонстрират не само кулинарни умения и състезателен дух, но и своя стремеж сплотеността, екипността и добротворчество да бъдат част от живота на един град.
 Журито в Първото регионално кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“ е с председател шеф-готвач Ивайло Димитров, председател на Клуб на професионалните готвачи – Русе; представител на Българската асоциация на професионалните готвачи за Русе. Членове са шеф- готвач Живко Димитров, член на Общото събрание на Българската асоциация на професионалните готвачи; член на Българския Национален кулинарен отбор; носител на Националната кулинарна купа на България за 2011 г. и шеф- готвач Петър Атанасов, шеф- готвач на ресторант „Левента”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов