Златна значка „Русе” получи актьорът Симеон Лютаков

Той бе председател на жури в конкурс за фотография

Актьорът и фотограф Симеон Лютаков получи почетната златна значка „Русе“ от кмета Пламен Стоилов. Това се случи минути преди награждаването на участниците във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ снощи.
Лютаков е роден в град Русе на 14 април 1972 г. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на Елена Баева. Участва в много пиеси, а през 2011 година се снима в сериала „Седем часа разлика“, където се превъплъщава в ролята на прокурора Иван Иванов.
Фотографията е хоби на Симеон Лютаков, печелил е наши и международни конкурси. Той беше поканен за председател на журито на конкурса „Запази духа на Русе“.
„Русе се гордее с Вас и има нужда от хора като Вас, които да вдигнат самочувствието на русенци. За нашия град трябва да почне да се говори повече. Тези, които дават всичко от себе си за Русе, вдигат имиджа му, работят за авторитета му и го рекламират, отличавам със златна значка“, допълни кметът. Симеон Лютаков прие да стане посланик на нашия град в благородната мисия да се възроди Русе и не скри вълнението си и изненадата от това отличие. „Аз съм горд, че съм русенец и това значи много за мен“, допълни известният актьор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов