Празник на плодородието за първи път в Русе

Животът

16-10-2014, 09:29

Снимка:

bonduelle.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румънци дариха дървен кръст на Русе

Дарение за русенската община

Ще има и биопродукти на пазара

На 18 октомври, събота, от 10.30 часа, на площада на Централния общински пазар в Русе за пръв път ще се проведе Празник на плодородието. Присъстващите ще имат възможност не само да напазаруват, но и да усетят удоволствието от завладяващата енергия на българските песни и танци.
„Русенци ще се насладят на висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти, грижещи се на здравето на тялото и духа ни“, казва управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
За настроението на най-малките ще се погрижи клуб „Веселяци”. „В Деня на художниците и живописците /18.10.2014г./ ще рисуваме керамични фигурки; ще правим апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци; ще се състезаваме кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница“, каза още Кунчо Кунчев, който има идея да превърне Празника на плодородието в традиционен.
Организаторите са поканили на празника фолклорната група на село Кошов с обичая за здраве и за прогонване на зли духове „Джамал”. Джамаларите от Кошов са признати за живо човешко съкровище от ЮНЕСКО, национална листа България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)