Среща с Елена Хайтова и Никола Гигов в Русе

Организатор е русенската библиотека

„Любовта и борбата – крилете на живота” , това е надсловът на срещата с писателите професор Елена Хайтова и Никола Гигов, която организира Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе.

Тяхното гостуване в Русе е по повод представянето на новите им книги „Крилете на дивия лес”, в която дъщерята на българския класик Николай Хайтов разказва за малко известни факти от живота на своя баща като лесовъд.  „Вълчи балади” е заглавието на втората книга  на Никола Гигов, в която  разказва за детството си и за живота като бежанец от Западните покрайнини.
Творческата среща е на 16 октомври от 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

За авторите от библиотеката информират:
Никола Гигов е автор на над 50 книги - поезия и проза. Той е носител на много национални и международни награди. С изследването си за Орфей и целокупното си творчество той е включен в класацията "Световните мъже на 21 век" на САЩ и получава "Златен медал за България".
Съпругата му проф. Елена Хайтова  е автор на 12 книги - документална и художествена проза. „Крилете на дивия лес” е третата й поред книга за нейния баща - писателя  Николай Хайтов и е посветена на 95 години от неговото рождение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов