Над 400 деца от Русенска област ще се включат в националната инициатива „Да спортуваме ЗАЕДНО“

Предвидени са награди и поощрения

 От 13 до 24 октомври Областният информационен център-Русе организира поредица от забавни спортни игри във всички 8 общини на областта. Над 400 ученици от първи до осми клас ще се състезават  в скачане с чувал, с въже, дриблиране с топка, бягане с балон между краката, щафетно бягане. За най-добрите са предвидени награди, а поощрения ще получат всички участници. Към спортния празник ще се присъединят родители и учители, които ще бъдат запознати с мрежата от 28 информационни центъра и конкретно с дейността на ОИЦ-Русе. Те ще получат информационни материали.

Първото спортно събитие, организирано от ОИЦ-Русе, ще се състои в русенското училище ОУ „Никола Обретенов“ на 13 октомври от 13 часа. В него ще вземат участие деца от втори до четвърти клас.

 Инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“ в област Русе се реализира с подкрепата на Регионалния инспекторат по образование. Областният информационен център-Русе се присъединява към инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“ на мрежата от 28 информационни центъра – 27 областни и Централния информационен и координационен офис ( ЦИКО) към администрацията на Министерски съвет.


            
ОИЦ - Русе е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов