Литературния фестивал в Русе продължава

Програмата е до 9 октомври

Литературният фестивал Русе 2014 продължава днес от 18:00 часа в Дом „Канети” с филма „Поема - Стъпих във въздуха и той ме понесе” (2003) на германския режисьор Ралф Шмерберг. До 9 октомври 2014 включително, Литературният фестивал Русе 2014 ще предложи на публиката още много интересни събития от богата си културна програма.
Вчера Международно дружество „Елиас Канети“ проведе второто литературно четене в рамките на Литературния фестивал Русе с младия немски автор Микул Дежун. Той е роден през 1981 г. и изучава творческо писане, история и история на изкуството в Лайпциг, Дрезден, Хале, Прага и Сибиу.  Авторът е основател на Offspace-галерията „Рибарски магазин” в Дрезден. През 2010 г. става ДААД-стипендиант на „Scoala de Vara” в Молдова и Украйна. През 2014 г. той получава стипендия от Щутгартското сдружение на писателите.
Микул Дежун представи в Дом Канети в Русе откъси от романа си „Бетон”. След четенето се проведе неформална дискусия, в която се включи и публиката. На 8 октомври 2014, от 18:30 часа в клуб „Таралеж”, Микул Дежун ще представи и чете откъси от романа си „Бетон” във Велико Търново. Събитията се осъществяват с подкрепата на Гьоте-институт в България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов