Русенският университет изпрати тържествено „Випуск -2014”

69 са завършилите отличници

1049 абсолвенти, успешно завършили бакалавърски и магистърски специалности, изпрати с тържествена Промоция на Випуск 2014 Русенският университет днес. Зам.-ректорът проф. Михаил Илиев връчи лично дипломите на 69 от тях, които са отличниците на випуска и отделните специалности. В поздравителното слово от името на ректора, което зам.-ректорът проф. Юлиана Попова поднесе на абсолвентите се казва:
„Вие сте сред елита на днешното ново поколение професионалисти, който е новата надежда на България за бъдещето! В този елит са най-образованите, най-умните, най-амбициозните и най-критичните млади хора, които знаят какво искат и са готови да вложат всичко от себе си, за да го постигнат. Вие сте точно такива! И вашият огромен човешки потенциал е най-ценното обществено достояние в днешните трудни социални и икономически условия. Вярно е, че икономическата стагнация поставя прегради пред бъдещето най-вече на младите специалисти. Но също така е вярно, че в най-тежките ситуации човешката мобилизация и мотивацията са най-силни. Затова ви призовавам да не се спирате пред трудностите! Винаги има алтернативи и винаги могат да се открият нови възможности! Защото изборите, които всеки човек прави, и шансовете, които сами можем да създадем, са изцяло в нашата воля! Важното е да вярваме в себе си!“
От името на отличниците на випуска слово произнесе бакалавър по Европеистика Анна Евгениева Сипос, която сподели вълнението си от тържествения акт на дипломирането и допълни: „Убедена съм, че както аз, така и вие сте изпълнени с гордост и удовлетворение. Важно е обаче да не забравяме, че чрез придобитите знания, умения и професионализъм, ние сме призвани не само да доказваме себе си като специалисти и личности, но и да утвърждаваме доброто име на Русенския университет. Ние трябва да опровергаем неверните твърдения, че висшите училища в страната ни не произвеждат квалифицирани кадри, конкурентно способни на европейския трудов пазар, защото успешната реализация в чужбина на хиляди млади хора, завършили образованието си у нас, доказва друго“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов