Стока за милиони е блокирана в затворения „Мега мол“ в Русе

Трети месец собствениците нямат достъп до стоката

Стока за милиони е блокирана в търговскя център „Мега мол“ в Русе, който e обявен в несъстоятелност, съобщи БТВ.

За проблема са алармирали собственици на магазини в затворения мол. През април той бе обявен в несъстоятелност и бе запечатан, заедно с имуществото на наемателите.

Трети месец собствениците нямат достъп до стоката и оборудването. Наемателите няколко пъти са разговаряли със съдия-изпълнителя, запечатал сградата, както и с назначения временен синдик, но без резултат.

„От банката казват, че те не са в правомощия да ни допуснат, да се обърнем към синдика. Тя отказва да ни осигури достъп, от съда по същия начин, тъй като не сме страна по делото. Искаме да знаем кой е човекът, който може да ни осигури достъп”, споделя управителят на магазин в мола Анет Тодорова.

Молът бе затворен преди време по искане на кредиторите. Според временният синдик Венцислава Стефанова,  за да бъдат допуснати наемателите, трябва специално съдебно разпореждане.

Стефанова поясни пред журналисти, че някои от наемателите дължат пари на търговския център и затова стоката е блокирана като гаранция за погасяване на задълженията.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов