Художникът Стефан Ганев със златна значка "Русе"

„Човек става богат не когато взима нещо, а когато дава“

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на художника Стефан Ганев. Полковника, както всички го наричат, преди броени дни, на 18 юли, отпразнува своя 80-годишен юбилей. По този повод в началото на месец юли бе открита и негова самостоятелна изложба. 

Днес, кметът на Община Русе прие в кабинета си художника, заедно с неговата дъщеря Виктория Джукова. „Моето желание е хората на изкуството в Русе да се чувстват подкрепени от местната и държавната власт. Затова винаги съм на разположение“, увери кметът Пламен Стоилов и пожела на Стефан Ганев да продължи да рисува още дълги години.

Развълнуваният художник благодари за признанието и направи кратка равносметка за постигнатото в живота си. „Четвърт век от живота си посветих на армията, 35 години на изкуството… Гордея се като българин и с прекрасна съпруга, две дъщери, 4 внука и 5 правнука. Ето защо животът ми има смисъл“, заяви Стефан Ганев. Художникът допълни, че за своите 80 години е прозрял, че човек става богат не когато взима нещо, а когато дава.

Равносметката на художника включва още над 800 нарисувани картини и 23 изложби. Голяма част от картините му са притежание на частни колекционери от цял свят.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов