Започна „Лято във военния клуб“ в Русе

Децата ще тренират оцеляване в сложни условия

18 ученици от 4 до 7 клас започнаха заниманията си в проекта „Лято във Военния клуб“. Инициативата се осъществява от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и е под патронажа на областния управител на Област Русе.

„Подготовката за справяне с екстремни ситуации и познаването на правилата за реакция при бедствия са изключително важни, дори и за деца. По този начин – чрез превенция могат да се намалят потенциалните материални щети и евентуални човешки жертви“, каза в обръщението си   областният управител. 

По време на двуседмичния лагер децата ще усвояват дейности като устройване на бивак, приготвяне на храна сред природата, стрелба по мишена с въздушна пушка, военно-приложни спортове, оцеляване в сложни условия.

Трета поредна година „Лято във Военния клуб“ се радва на растящ интерес сред учениците. В програмата се включват посещения на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Регионалния исторически музей, творчески занимания, запознаване с елементи на българската военна история.

Втората група ученици – от 8 до 11 клас – ще започнат летния си лагер във Военния клуб на 25 август.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)