Проектът Danube Revisited търси доброволци в Русе

Девет фотографки от САЩ, Испания, Мексико, Великобритания и Австралия ще насърчават творчеството на жените

Международното дружество “Елиас Канети” ще представи на 2-ри и 3-ти август проект “Danube Revisited” в Русе пред Дом Канети, на ул. „Славянска“ 12.

Проектът е посветен на фотографката на MAGNUM Инге Морат. Девет жени– документални фотографи от САЩ, Испания, Мексико, Великобритания и Австралия се отправят на шестседмично пътешествие със специално оборудван камион покрай Дунава от Донауешинген до Черно море.

По пътя си те ще показват изложба в камиона, на която ще могат да се видят творби на Инге Морат, както и фотографии, направени от тях по време на пътешествието им. Danube revisited е проект за културен обмен, който насърчава творчеството и вдъхва увереност на жените.В началото на месец август „Danube Revisited” ще спре в Русе пред Дом Канети. Изложбата ще бъде открита на 2-ри август от 17.00 часа. След залез камионът ще се превърне в екран за прожекции на легендарните фотографии на Инге Морат и фотографиите, направени по време на пътешествието.

За проекта се търсят доброволци, които ще покажат на фотографките Русе и ще им помагат по време на престоя в града. Те трябва да владеят английски език. Записване на адрес: [email protected]

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен