От Русе тръгва първият „Детски музей на колела“

Децата ще се запознават с историята на световното изкуство

В събота, 19 юли, започва първият у нас „Детски музей на колела“ – нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен.

Идеята е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство, съобщиха организаторите на проявата. Детският музей на колела ще бъде в рамките на един ден, на ключови места във всеки град от 10 до 20 часа. Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата ще се запознават с осем различни периода от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Преподаватели в програмата са млади специалисти - дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на "Сосиете Женерал Експресбанк" от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на музея на колела, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Програмата предвижда детският музей на колела да бъде в Русе на 19 юли при Вазата, на входа на Парка на младежта.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов