Ползите от зелено кафе

Виж всичките му приложения!

Кафето е често употребявана напитка – преди нея са, може би, само чаят и водата. Въпреки това качествата, които има зеленото кафе, не са особено познати. То всъщност представлява неизпечени зърна кафе – богато е на хлорогенова киселина, която се смята за силен антиоксидант и е добре позната в козметиката, пише gotvach.bg

Зеленото кафе е подходящо за външна и вътрешна употреба – става дума не само за качествата му като напитка, а по скоро за полезните му свойства като добавка. Екстрактът от зелено кафе може да помогне при процеса на отделяне на излишни течности в организма ни. По този начин ще се отървем от натрупаните токсини.

Маслото от зелено кафе пък е изключително благотворно за чувствителната кожа, освен това ускорява растежа на косата. Препоръчва се за консумация и за заздравяване на ноктите. Можете да го използвате и ако имате суха кожа. Много често можем да видим зеленото кафе като съставка в някаквикремове за масаж, тъй като има антицелулитно действие.

Освен това се използва и в дерматологията като помага при псориазис и екземи. Чудодейното зелено кафе се използва и в кремовете за очи – успява да се справи с малките бръчици около очите.

Ако имате някакви белези, можете да сложите топъл компрес от масло от зелено кафе на мястото, а можете да го използвате и след слънце – овлажнява и подхранва кожата.

Освен за външна употреба, зеленото кафе е изключително подходящо и за вътрешно ползване. Ето и за какво може да ви послужи:

Споменатата вече хлорогенова киселина в комбинация с кофеина помага при проблеми с теглото, тъй като се възпрепятства отлагането на мазнини в организма;

Ако страдате от главоболие – доверете се на чаша зелено кафе;

Ако се питате защо зеленото кафе е по-добро от т.нар. обикновено, отговорът се крие в това, че зеленото кафе не възбужда нервната система. Отново успява да повиши качеството на мозъчната активност и ободрява;

Зърната зелено кафе действат укрепващо на стомаха, а витамин РР, който се съдържа в зърната, спомага за намаляването на т.нар. лош холестерол. Освен това регулира работата на панкреаса, както и на черния дроб;

Специалист твърдят, че зеленото кафе е полезно за хора, страдащи от диабет, тъй като понижава кръвната захар;

Хубаво е, ако имате проблеми с щитовидната жлеза или страдате от високо кръвно, язва, преди да консумирате от напитката, да се консултирате със специалист.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов