11-то издание на Купа "Русе" събра олимпийски шампиони и млади надежди

Държавният турнир по вдигане на тежести "Купа Русе" бе открит днес в спортна зала "Академик" на Русенския университет. Той се организира за 11-а година от Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" и е под егидата на Община Русе.

В състезанието участие вземат около 70 щангисти от 10 тежкоатлетически клуба от цялата страна в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. В надпреварата сили ще премерят и млади тежкоатлети, които са част от разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести.

Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Русе по хуманитарни дейности Енчо Енчев, областният управител Анатоли Станев, както и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Сред поканените специални гости на турнира са именити наши тежкоатлети от близкото минало като Янко Русев, Нено Терзийски, Румен Александров, Стефан Топуров, Севдалин Маринов, Антон Коджабашев и старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

Заместник-кметът Енчо Енчев поздрави организаторите и участниците в турнира, като отбеляза, че техният труд и резултати са пример и вдъхновение за младото поколение спортисти. Той връчи и поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе, в който Пенчо Милков изразява своето удовлетворение от факта, че Русе е домакин на спортно събитие от такава величина. „Вашият принос към развитието на спорта в града ни е неоспорим, а с изявите на вашите спортисти, постигнатите резултати, организацията и условията, които създавате, доказвате за пореден път професионализма и отдадеността си към този атрактивен спорт“, се казва още в писмото. 

    



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов