ХI-ото издание на турнира „Купа Русе“ събира млади щангисти от страната в края на април

ХI-то издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще събере отново най-добрите млади щангисти от страната в края на този месец. Домакини на събитието ще бъдат Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и Спортен клуб по вдигане на тежести „Тарененко“ - Русе. Надпреварата ще се проведе на 30 април в Спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“. По традиция сред официалните гости се очаква да бъдат олимпийски и световни шампиони по вдигане на тежести прославяли страната ни в годините назад.

Според тазгодишният регламент на „Купа Русе“ състезателите ще могат да участват в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Очаква се в състезанието да се включат млади щангисти от София, Варна, Пловдив, Добрич, Генерал Тошево, Кнежа и Хасково. Към тях ще се присъединят и млади тежкоатлети, включени в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести, които се подготвят за няколко международни състезания през пролетта и лятото.

Индивидуалното класиране на състезателите ще се проведе по системата Синклер, а отборното класиране – от сбора точки на индивидуалните състезатели в съответните отбори.

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов