Перспективите пред дуалното образование обсъждат в Русе днес

Животът

29-04-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дуалното образование отново на фокус на 29 април

От 10.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе ще се проведе регионален форум, посветен на дуалното обучение. Предвижда се събитието да бъде открито от заместник областния управител Людмил Христов. Инициативата се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието. В рамките на близо два часа учители и експерти от региона ще имат възможността да обсъдят предизвикателствата в сферата на професионалното образование, както и да обменят опит по ключови въпроси в областта. Фокусът на конференцията ще бъде най-вече върху механизмите за насърчаване на партньорството между училищата и работодателите.

Предвидено е по време на събитието да се проведе и модно ревю на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, а във фоайето ще бъде представена тематична изложба от училищата, в които се възпитават ученици в дуална форма.

Форумът се реализира и с подкрепата на Община Русе, като неговата цел е да популяризира дуалното обучение сред работодателите, учениците и техните родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов