Дуалното образование отново на фокус на 29 април

На 29 април от 10.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе ще се проведе регионален форум, посветен на дуалното обучение. Той се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието. Събитието ще даде шанс на учители и експерти от региона да обсъдят предизвикателствата в сферата на професионалното образование, както и да обменят опит по ключови въпроси в областта. Фокусът на конференцията ще бъде най-вече върху механизмите за насърчаване на партньорството между училищата и работодателите. Очаква се на събитието да присъстват и представители на бизнеса.

Предвидено е по време на събитието да се проведе и модно ревю на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, а във фоайето ще бъде представена тематична изложба от училищата, в които се възпитават ученици в дуална форма на обучение.

Форумът се реализира и с подкрепата на Община Русе, като неговата цел е да популяризира дуалното обучение сред работодателите, учениците и техните родители.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)