На 30 април ни очаква частично слънчево затъмнение

Поредното важно астрологично събитие, което ще се състои този месец, е частичното слънчево затъмнение на 30 април 2022 година. Началото на затъмнението ще започне в 21 часа и 46 минути, а кулминацията ще се състои в 23 часа и 42 минути българско време. Затъмнението няма да се наблюдава от територията на Европа и няма да е видимо от България. Тъй като Луната ще е близко до земята, нейната сянка няма да е достатъчно голяма, за да покрие напълно слънчевия диск, затова ще се наблюдава само частично затъмнение на дневното светило от територията на Антарктика, Чили и Аржентина.
Затъмнението ще се състои в сидералния знак Овен, затова хората, които са родени с асцендент Овен или Везни, както и с луни, разположени в тези знаци, може да усетят силно енергията на затъмнените, да изпитат по-осезаемо физическо или психо-емоционално неразположение. Останалите знаци може да бъдат засегнати по-силно, ако управителят на техния асцендент, лунен знак или планети са разположени в тези знаци, става ясно от публикация във Фейсбук групата Astro Union.
Енергията около затъмнението е много силна и от гледна точна на ведическата астрология то проявява неблагоприятно въздействие върху хората. Смята се, че тогава е единственият момент, когато Раху и Кету може да покажат „телата” си и съответно да проявят своята енергия най-силно. През останалото време те са „невидими” за невъоръжено око и се смята, че се намират в друго измерение. Независимо от това те оказват изключително голямо влияние върху съдбата и живота на родените на Земята, тъй като са пряко свързани с кармата ни в настоящата и миналите инкарнации.
По време на това затъмнение ще се изяви особено силно Кету /Южния лунен възел/. Кету се смята за най-неблагоприятната планета в джйотиш, тъй като той е твърде чужд към всички мирски дела. Кету е аскет, който не се грижи за материалното благосъстояние, не се нуждае от материални достижения и похвали, няма нужда от семейство и близки. Той действа чрез енергията на отнемането, за да научи родения, че в живота материалните постижения са само преходна фаза и малка част от уроците, които може да научи една душа. Той е свързан с войни, взривове и епидемии и беше една от водещите сили, която беляза началото на корона вирус епидемията. Слънцето е особено уязвима когато е в негово присъствие, защото Кету е в състояние да отнеме и лиши от кралски титули. Дневното светило традиционно се свързва с властта, управлението, владетелите. В съвременния свят Слънцето е показател на всички органи на властта, държавния глава, лидерите, началниците, ръководителите. Тъй като по време на това затъмнение неговата енергия ще е частично помрачена в знак, който е свързан с новото начало и инициативата, може да се предположи, че затъмнението ще сложи „прът в колелата” доста политически лидери. Страните и териториите, които традиционно се свързват със знака Овен са: Великобритания, Германия, Литва, част от Полша, Дания, Сирия, Израел, Палестина, Бургундия и Дамас. Със знакът Везни са свързани: Индокитай, Бирма, Китай, част от Тибета, Либия, Узбекистан, Горен Египет, Савойя, Аржентина, Бактрия, Австрия, Северните провинции на Индия. Тези территории и страни най-силно ще изпитат влиянието на предстоящото затъмнение.
 
В картата на България затъмнението ще се състои по оста 6-12 дом, като ще засегне Меркурий, който управлява дома на трансформацията и внезапните кризи /8-ми/ и 11-ти дом, който е свързан с финансите. Тъй като активира домове, свързани с борбата, противопоставянията, войната и изолацията, може да се прогнозира, че определении сили ще поискат България по-активно да се намеси и да вземе по-радикална позиция във връзка с наболелия военен конфликт между Русия и Украйна.
Очаква се и трудни решения в областта на финансите.
Затъмнението ще се състои на 16 градуса и 20 минути в сидералния знак Овен в луна стоянка Бхарари, първа част. Бхарани е звезда с много сложна енергетика. Тя се управлява от Венера, но не от архетипа на светлоликата и златокоса богиня на любовта и красотата, не от прекрасната Лакшми, дарителка на всички блага, а от гневната Дурга и е свързан с образа на «жестоката майка», на войнстваща богиня, която защитава чрез разрушение и изчистване. Символизмът на тази накшатра не е свързан с положителни прояви, тъй като се управлява от Ямараджа, справедливият бог на подземното царство, който е известен с прозвището си Дхармараджа, управляващ дълга и задълженията. Символ на лунната стоянка е йони и е свързан с трудности, изпитания, усилия, които раждат преобразования и трансформации. Тя притежава Апабхарани-шакти/енергия/- силата да почиства и елиминира онова, което е с изтекъл срок, да обобщава, завършва, чисти, наказва. Частта в която ще се състои затъмнението също е свързано с дълга и задълженията, което внася много кармична конотация в цялото събитие и насочва енергията към разплатата и връщане на стари задължения според заслуженото.
Смята се, че най-негативното време е 14 часа преди затъмнението, като по това време не се препоръчва да се занимавате с важни мероприятия и мирски дела. За да се смегчи негативния ефект от затъмнението още в древността са предписвани различни корективни мерки, като медитация и мантруване. Препоръчва се мантрата за хармонизация на енергията да започне да се изпълнява още на 29 април, както и на 30 април през деня. Повтаря се 108 пъти /един кръг на мала/молитвената броеница/.
Може да използвате конструктивно енергията на затъмнението като се освободите от стар дълг, проведете практика за отрязване на токсични връзки, извършите благотворителен жест, като съзнателно отдадете материален ресурс. Целта е осъзнато да преработите негативната страна на затъмнението, като сами се освободите от това, което не ви е нужно, пише в групата Красимира Рохини, ведически астролог. 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов