Приемат документи за академията на МВР

Кандидатстудентската кампания в Академията на МВР стартира. Желаещите да се обучават в АМВР могат да се запознаят с условията и реда за кандидатстване на интернет страницата - в рубриката "Прием на курсанти, студенти и докторанти". Там е публикувана и Наредба № 8121з-273 от 10 март 2021 г. за приемане на курсанти, студенти и докторанти в Академията на МВР.

Документите се подават в следните срокове:

- кандидатите за курсанти – до  03 юни 2022 г. включително;

- кандидатите за студенти (ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“) – до 22 юни 2022 г. включително.

Документите се подават по следния ред:

Кандидатите за курсанти:

1. които не са служители на МВР – в областните дирекции на МВР и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР);

2. служители на МВР - чрез ръководителите на структурите по чл. 37 от ЗМВР;

3. служители на главните дирекции „Охрана“ и „Изпълнение на наказанията“ към министъра на правосъдието и други ведомства, сключили договор по чл. 47, ал. 4 от ЗМВР - чрез работодателя си/органа по назначаване.

Кандидатите за студенти в задочна форма на обучение, субсидирано от държавата, подават документите до ректора на АМВР чрез ръководителите на структурите по чл. 37 от ЗМВР или съответните ръководители на ведомства.

Кандидатите за студенти за обучение срещу заплащане по реда на чл. 21, ал. 3 от ЗВО подават документите до ректора на АМВР.

В ход е процедура по изменение и допълнение на цитираната Наредба, с което ще се регламентира приемът в пет нови специалности - „Защита правата на човека“, „Противодействие на киберпрестъпността“, „Безопасност на пътното движение“, „Управление при кризи от хуманитарен характер“ и „Управление и оптимизация на инвестиционни проекти в строителството чрез строително-информационни модели (СИМ)“. Обучението в тези магистърски програми ще се провежда съвместно от АМВР и партньори – Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Университета по строителство, архитектура и геодезия и Медицинския институт на МВР. След подписване на акта,  същият ще бъде публикуван на интернет страницата на АМВР, както и всички подробности по кандидатстването и приема. Следете информацията на страница на АМВР .



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов