Започна записването на младежи за креативна академия

„Креативен център Русе“ започна записване на младежи от 10 до 14 години и от 14 до 19 години за два курса, а именно – 1. Курс: “ПРОЕКТИРАНЕ НА ФАНТАСТИЧНИ СВЕТОВЕ”       2. Курс: “СЪЗДАВАНЕ НА РЕАЛИСТИЧНИ ГЕРОИ”

Курсовете, ще бъдат с продължителност 4 месеца. Всеки желаещ, ще може да се запише на e-mail: creativeruse@gmail.com; телефон: 0897 62 66 69 или на място: Русе, ул. “Николаевска”40А  ЛИНК ЗА ЗАПИСВАНЕ  https://forms.gle/SUY7j3CKE2h57PdY8

Курсовете стартират през месец май. Курсистите ще бъдат разделени на две възрастови групи от 10 до 14 години и от 14 до 19 години. Всеки записал се ще разполага с работно място, включващо: компютър с 4К монитор, лицензиран софтуер Аdobe, както и професионален графичен таблет WACOM. Обучителният център се намира на ул. „Николаевска“ 40. Част от разходите са поети от Агенция за развитие на човешките ресурси, като всеки обучаем ще трябва да заплати такса по 89 лева на месец.

Учебната програма е разработена изцяло от „Креативен център Русе“ и е иновативна за България. Тези курсове са разработени по начин, създавайки основа за бъдещото развитие на младите хора в сферата на креативните индустрии. Те са въвеждащи за определени сектори на дигиталните технологии. След завършването си, всеки младеж ще има основни познания и опит, чрез които ще могат да продължат своето развитие.

„Креативен център Русе“ продължава да работи самостоятелно със собствени сили и средства за създаване на среда в гр. Русе за привличане на фирми от Креативните индустрии.

„Креативен център Русе“ е създаден от Агенция за развитие на човешките ресурси. АРЧР е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2004 година в Русе с цел да подпомага развитието и утвърждаването на гражданското общество, науката, техниката и технологиите - https://hrda.smebg.net/

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов