Първият безплатен курс по „Гейм дизайн” стартира тази седмица

На 13.04.2022 година „Креативен Център Русе“ проведе първата среща от безплатния курс по „Гейм дизайн” за ученици от 10 до 19 годишна възраст. Обучението се организира в отговор на големия интерес към предходния курс по разработване на видео игри на Креативен Център Русе и Агенция за развите на човешките ресурси Русе от края на 2021 година.

Участници от много учебни заведения от Русе бяха впечатлени от гъвкавостта на темите, след което имаше опознавателна среща, която сплоти взаимоотношенията между сформираните екипи.

Гаранция за успеха и качеството на обучението са високия професионализъм на нашите сертифицирани преподаватели, както и учебната програма по основи на гейм дизайна разработена от ARC Academy София, която експертите ни надградиха и адаптираха. Курсът ще даде възможност на младите хора да получат основни познания в сферата на гейм индустрията, за да могат след това да продължат успешно своето професионално образование в тази област.

Креативен център Русе е част от Агенция за развитие на човешките ресурси Русе, нестопанствена организация, която се самоиздържа. Той е изграден в резултат на дългогодишен опит на организацията в разработване на концепции за регионално развитие и иновативни методи на обучение.

 

Настоящото обучение се реализира по програма „Знание и растеж“ благодарение на Фондация "Русе - град на свободния дух" и подкрепата на фирма Еконт Експрес,  които финансираха част от дейностите по проект „Креативност“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов