Повече от 80 ученици на Национално училище по изкуствата откриха тайните на гейминга

Повече от 80 ученици от 9 до 12 клас на Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" дойдоха на презентацията на „Креативен център Русе“. Лекторите на центъра представиха обучителната програма основи на гейм дизайна, разработена от ARC Academy. Всички желаещи ученици ще могат да се запишат на този курс, който ще се води от лекторите на центъра.

Обучението на ученици от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" ще стартира онлайн през месец април, учебната програмата предвижда и практически занятия в залата на „Креативен център Русе“ на ул. Николаевска 40.

Големият интерес на русенските ученици към тези курсове е още едно доказателство, че градът разползага с потенциал в лицето на подрастващите да развива тези индустрии. За съжаление нишката при запазването и развитието на тези кадри се къса при преминаването на младежите от средното образование към висшето. Всички младежи с потенциал участвали в миналогодишните курсове на Центъра, които завършиха своето образование са извън гр. Русе или чужбина.

Центърът се опитва със собствени средства да изгради академия която да предостави на тези деца адекватно образование и среда за развитие и реализация в град Русе.

Предстоящите обучения ще се осъществят благодарение на Фондация "Русе - град на свободния дух" и подкрепата на фирма Еконт Експрес, които финансираха част от дейностите по проект „Креативност“.

Проектът „Креативност“ се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов