Предстоят заседанията на редовната и бюджетна сесии на Общински съвет - Русе

Месец април ще бъде много интензивен за общинските съветници в местния парламент.

Законът за държавния бюджет бе приет от 47-ото Народно събрание през м. март 2022 г., което забави процеса по приемане на бюджета за настоящата година.

През следващата седмица, от 11 до 14 април, ще се проведат заседанията на постоянните комисии за редовната 32-а общинска сесия. Тя ще се състои на 19 април, вторник, в Зала „Свети Георги“ с начален час 9 часа.

 От 15 април, петък, започват заседанията на комисиите за 33-ото заседание на Общинския съвет, на което ще бъде обсъден бюджетът на Община Русе. То ще се проведе веднага след Великденските празници – 26 април, в Зала „Свети Георги“, от 9 часа. Предвид малкото време, с което разполага Общинския съвет между двете сесии, а и в съчетание с почивните дни за Великден, комисиите ще се състоят съвместно – по две в рамките на пет дни.

Всички заседания на постоянните комисии ще се излъчват на живо, благодарение на подсигурената за целта техника в Заседателната зала на Община Русе. Те могат да се наблюдават в реално време във ФБ страницата на Общински съвет – Русе. За по-голямо удобство запис на всяка комисия ще бъде публикуван в YouTube канала на Общинския съвет.

Припомняме, че редовните заседания на Общинския съвет се излъчват на живо по телевизия КИС 13 и могат да бъдат проследени в техния сайт, както и на тяхната ФБ страница и тази на Общински съвет – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов