Атанасова алармира за злоупотреби за над 23 млн. лв. лева

Сигналът е постъпил в пощенската й кутия от анонимен подател, а документите съдържат данни за „редица нарушения“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще изпрати на Министерството на вътрешните работи и на премиера Кирил Петков сигнал за нередност при провеждането на обществена поръчка за изграждането на анаеробна инсталация за отпадъци в Русе. Това обяви тя на брифинг в парламента по-рано днес. Поръчката е на стойност над 23 милиона лева по Оперативна програма „Околна среда“. Сигналът е постъпил в пощенската й кутия от анонимен подател, а документите съдържат данни за нарушения.

Народният представител от 19 МИР Русе обясни, че в сигнала са говори за консултант, уведомил кмета Пенчо Милков и зам.-кметовете на общината, че всички фирми, които са участвали в тази обществена поръчка, не отговарят на предварително обявените условия. „Въпреки това те са допуснати до класиране и вероятно техните ценови оферти не само са отворени, но скоро ще бъде избран изпълнител по тази обществена поръчка“, заяви още председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

Нямам възможност да проверя нито поръчката, нито автентичността на сигнала, но ме обезпокоява фактът, че средства, които са спечелени по ОПОС, може да бъдат опорочени, коментира Атанасова. Тя уточни, че е решила да сезира именно МВР, защото министерството се е заявило като "големия борец с корупцията". 

Сигналът е изпратен и до депутати от „Продължаваме Промяната“, „Има такъв народ“ и ДПС, заяви Атанасова. Тя изрази очакване въпросните парламентарни групи също да сезират институциите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов