Десислава Трифонова: Очаквам вълна от злоупотреби с държавно имущество

Мисия

10-03-2022, 11:20

Снимка:

Десислава Трифонова/Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Управляващите от ПП, ИТН, БСП и ДБ отказаха да облекчат процедурата по предоставянето на държавни и общински терени на инвеститори

Днес управляващите от ПП, ИТН, БСП и ДБ отказаха да облекчат процедурата по предоставянето на държавни и общински терени на инвеститори. Към настоящия момент ако един терен е само държавна или само общинска собственост, може да бъде придобит по бърза процедура, без търг. Това написа народният представител Десислава Трифонова на официалната си страница във Фейсбук.

"Съществува административна пречка, когато един терен е едновременно общинска и държавна собственост, да се придобива по бърза процедура. В тези случай задължително, обаче, се иска съгласието на министъра на икономиката. Този пропуск създава трудности при привличането на инвестиции", отбелязва тя.

Предложението за остраняване на пропуска бе направено от Десислава Трифонова и колегите ѝ Александър Иванов и Жечо Станков.

"По-големият проблем е, че днес бе създадена възможност държавните предприятия безконтролно да продават държавни терени, без търг, по Закона за насърчване на инвестициите. Досега се изискваше съгласието на министъра на икономиката. Очаквам вълна от злоупотреби с държавно имущество. Вече три месеца нямаме една насърчителна мярка за привличане на инвестиции, но бе важно да се вкара в закона възможност за безконтролна продажба на държавно имущество", казва още Трифонова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)