12 произшествия за денонощие вдигнаха на крак огнеборците

За изминалото денонощие на територията на РДПБЗН – Русе са регистрирани 12 произшествия, налагащи намесата на дежурните пожарникарски екипи.
Огнеборците са гасили пожари в сухи треви на адреси: в с. Ряхово; в гр. Ветово; в с. Обретеник; с. Джулюница; в гр. Русе, кв.Средна кула. Произшествията са ликвидирани без щети.
За времето от 12:35 до 13:35 часа служители от  Първа РСПБЗН с два автомобила са пратени на сигнал за горяща къща на адрес в гр. Русе, на ул. Стрешер Планина. При пристигане на мястото са установили в изоставен двор да горят отпадъци и суха растителност. Запалването е потушено, като е спасена съседната къща. Между 14:41 и 16:05 часа екип от Втора РСПБЗН е пратен на сигнал за запалване в лек автомобил на ул. Захари Стоянов в Русе. Отивайки на адреса са установили, че собственикът на колата е успял сам да я загаси. Огънят е тръгнал, заради техническа неизправност, в арматурното табло.
От 19:03 до 20:05 часа екип на Първа РСПБЗН е оказал съдействие на ЦСМП за пренасяне на трудно подвижна жена до линейката, на адрес  в кв. "Чародейка". Екип на ССОД към РДПБЗН е реагирал и на един сигнал за инцидент с опасни вещества - разпиляно вещество от счупен живачен термометър на адрес в гр. Русе, на ул. Иван Ведър. Живакът е бил събран и депониран. В 21:02 часа фалшив сигнал за пожар в склад на фирма е вдигнал на крак екип от Втора РСПБЗН. При проверка на адреса в района на ул. Тулча, се е установило, че става въпрос за горени кабели от собственика на фирма за вторични суровини, който ги е загасил, преди пристигане на екипа.
Тази нощ, за времето от 01:22 часа до 02:55 часа, служители от Първа РСПБЗН – Русе с два автомобила са реагирали на сигнал за пожар в апартамент на ул. Стефан Стамболов в Русе, в бл. Д. Миладинов. На адреса огнеборците са изяснили, че са горели дрехи поставени на прозореца на тераса, която е приспособена за кухня.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов