На шест сигнала за произшествия реагираха огнеборците

През изтеклото денонощие дежурните екипи на пожарната са имали ангажименти към 6 сигнала за произшествия.
Вчера сутринта, между 08:44 и 11:35 часа, огнеборци от РСПБЗН–Сливо поле и Втора  РСПБЗН са участвали при ликвидиране на възникнал пожар в селскостопанска постройка в с.Ряхово. Пожарът е ликвидиран на площ около 100 кв.м., като огънят е унищожил покривна конструкция - 100 кв. м. , фураж на бали, и постройката. Най-вероятната причина за възникналия  пожар е небрежност при боравене с открит огън.
Два пожара в сухи треви са гасили екипи на РСПБЗН - Ветово и Първа РСПБЗН, съответно в гр. Ветово на площ от около 2500 кв.м и по пътя между с. Мечка и с. Тръстеник, на площ около 11000 кв.м. Те са ликвидирани без щети.
Снощи в 21:13 часа пожарникари от Втора РСПБЗН са посетили адрес на ул. Петрохан в Русе, където са гасили запалване в отпадъци в метален контейнер за смет, също ликвидирано без щети.
За времето от 22:55 до 00:20 часа пожарникари от Две могили са работили в района на с. Обретеник, където са пратени, заради възникнал пожар в сухи треви и храсти. Потушили са пожара на площ около 2000 кв.м, без щети. Още един такъв пожар са гасили и беленските пожарникари тази нощ, между 00:11 и 04:11 часа. Произшествието е възникнало в местност край с.Кривина и пожарът е потушен на площ от около 16000 кв.м.
Тази сутрин екип на Първа РСПБЗН е пратен за гасене на пожар в отпадъци в гр. Русе на ул.“Кръстец“. Ликвидиран е без щети на площ около 60 кв.м., между 06:10  и 07:20 часа.

 

 

 

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"