Оттеглиха точката за изграждането на Многофункционален плувен комплекс в Русе

Животът

24-03-2022, 15:02

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината тегли 12 млн. лева кредит за новия басейн

Проектът за изграждане на Многофункционален плувен комплекс, включващ търговско-развлекателни площи, ще бъде отново тема на дискусия на следващото 32-о заседание на Общинския съвет. Това стана ясно след продължителен дебат в Зала „Свети Георги“.

Съветници от всички групи в Общинския съвет взеха отношение по темата, като дебатът продължи часове, а размяна на остри реплики в залата не липсваха.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков настоя, че решението трябва да бъде единодушно прието и това се превърна в причина за оттегляне на четирите докладни, внесени и обсъждани на заседанията на постоянните комисии, както и на днешната общинска сесия.

Предстоят срещи между кмета и общинските съветници, за да бъдат изчистени всички неясноти и да бъде отговорено на въпросите по отношение на Многофункционалния плувен комплекс, от който русенци и града се нуждаят.

Доказателство за острата необходимост от подобно съоръжение са изказванията от трибуна на представители и треньори от спортната общност в Русе, които призоваха за даване на съгласие проектът да се осъществи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов