Стартира туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав

На борда на „Viking Lif“, плаващ под швейцарски флаг, пътуват над 100 американски туристи

Туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав в гр. Русе официално стартира с акостирането на първия пасажерски кораб тази сутрин на Понтон №9. На борда на „Viking Lif“, плаващ под швейцарски флаг, пътуват над 100 американски туристи.

Екскурзиите, които са подготвени от местния туроператор, включват обиколка на Русе, Велико Търново и Арбанаси, и посещение на Ивановските скални църкви.

Звено „Туризъм“ към Община Русе има готовност да посрещне първите пасажери с брошура с възможни обекти за посещение и слоган „Насладете се на всяка русенска минута!“ (Enjoy every Ruse minute!).

Въпреки предизвикателствата пред този сектор, туроператорите уверяват, че имат разписания за сезона и за момента те са предвидени да се изпълняват до Русе и Гюргево, а придвижване към Делтата на Дунав ще се преценява според моментната ситуация.

Данните сочат, че круизният туризъм осигурява най-големият поток от чуждестранни туристи, които минават през Русе и утвърждават града като туристическа дестинация на национално и международно ниво. Към този момент се очакват около 520 спирания на пасажерски кораби за сезона, като Община Русе е заявила своята готовност за разрешаване на проблеми от всякакво естество, за да могат фирмите от бранша да осъществят разписанията си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов