Аня Пенчева към русенеца Павел Иванов: Ти ли си новият Стефан Данаилов?

Животът

13-03-2022, 10:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе и Индия със съвместни културни събития

Русенският актьор Павел Иванов, набиращ все по-голяма популярност, разказа в предаването "Мармалад" по bTV за шеметното си запознанство с Аня Пенчева. Когато се видяли за пръв път в Народния театър, сексимволът на българското кино го попитала: Ти ли си новият Стефан Данаилов? След което станали приятели и добри колеги, разказа Павел Иванов.

Русенецът е известен с ролите си в Народния театър "Иван Вазов", както и с ролята на лекаря Тодор в комедийния сериал "Татковци". 

Роден е на 8 септември 1993 г. в крайдунавския град. Трудно се справил с местния диалект, след като отишъл в НАТФИЗ. В ранните си години прави първи стъпки в "Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе. През 2012 г. е приет в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов и завършва успешно през 2016 г.

През 2014 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където играе в постановките „Виновният“, „Цветът на дълбоките води“, „Тигърът“, „Лунатици“, „Един безумен ден“, „Среща в Санлис“, „Приятна жена в лоша компания“, „Двубой“ и други.

На малкия екран се появява в сериала „Полицаите от края на града“ през 2018 г. с второстепенната роля на Кико, син на Джиджи.

На 25 декември 2021 г. бе водещ на благотворителния концерт „Българската Коледа“, където си партнира с Ая Алексиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов