Хандбалистка от Украйна се върна в родния Киев, за да прибере майка си

Бивша звезда на ЦСКА изпрати дрешки за децата на бежанците

"Героиня"! С тези думи кметът на Бяла Димитър Славов посрещна в ранните часове на днешния ден хандбалистката Кристина Иванова. В понеделник вечерта Кристина информира ръководството на клуба, че случващото се в родния и Киев е безспокои и е много загрижена за майка си. Пожелала е да отпътува за Украйна за да я изведе от Киев. Иванова срещнала подкрепа от всички - ръководство,треньори и съотборнички и късно през нощта поела трудния и опасен път към родния град. Пристигайки в Киев тя получава помощ от Олег, приятеля на Христина Бабий при излизането от града с майка си, също така и с майката на играещата в "Етър 64" Александра Замишляк. Следва труден и изморителен преход с обиколка през Лвов за да стигнат снощи на украинско-румънската граница. Там вече ги очакваха нейните съотборнички Ирене Иванова и Христиана Драганова които докараха групата до Бяла.

Кристина вече е в Бяла спокойна,че е успяла, майка й, както и майката на Александра вече са в безопастност. Предстои й възстановяване, за да вземе участие в утрешния полуфинал за Купа "България" срещу отбора на ХК "Етър 64".

В същото време бившата хандбалистка на ЦСКА София Зоя Колева достави голяма радост на малките деца, обитаващи дом "Флора" в гр. Бяла, който е предоставен от Общината за престой на бежанци от Украйна. Зоя Колева, която има магазин за дрехи в столицата е изпратила чрез хандбалният клуб "Бяла", пратка с детски дрешки, обувки и одеялца за децата. Когато децата получавали подаръци, благодаряли с щастлива усмивка за жеста на бившата хандбалиска.

ХК "Бяла" и Община Бяла също благодарят за жеста на Зоя Колева за бедстващите деца!



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)