Бежанците от Украйна не проявяват интерес към работа в Русе

Животът

11-03-2022, 10:20

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закупиха храни за бежанците от Украйна с дарения

Въпреки заявената готовност от фирмите в Русе да дадат работа на бежанци от Украйна, това все още не се случва, поради липса на кандидати.

Представители на бизнеса смятат, че това е така, тъй като в момента тези, които влизат в България не търсят работа, а спокойно място, където да изчакат войната да свърши, за да могат да се върнат в родината си.

Миглена Христова може да наеме веднага поне 20 украински граждани като шивачи в управляваното от нея предприятие. На този етап обаче няма желаещи да започнат работа в бранша. Според Христова трябва да се намери начин първо бежанците да се устроят, за да могат да мислят за работа, се разказва в репортаж на Телевизия КИС 13.

Фирмите в Русе, който изпитват голям недостиг на кадри от години, и хората, които бягат от войната в Украйна, могат да си бъдат взаимно полезни, но това няма да стане само със заявената готовност от страна на бизнеса, смята още Миглена Христова.

Припомняме, че Община Русе разкри гореща телефонна линия за бежанците от Украйна, които могат още на границата да получат информация къде могат да се настанят и да получат медицинска помощ.

Има и готовност децата на бежанците да влязат в училища, ясли и градини. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)