Закупиха храни за бежанците от Украйна с дарения

Животът

11-03-2022, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК Русе отчете свършеното през миналата година

Служители от Областна администрация – Русе откликнаха на призива на БЧК за дарения в помощ на бягащите от войната в Украйна. Със собствени средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предназначени за подкрепителния пункт на БЧК, намиращ се на гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе. Идеята за инициативата е на заместник областния управител Людмил Христов, който отговаря за координацията с останалите институции на местно и национално ниво по въпросите относно мигрантите.

Продължава и националната кампания за набиране на дрехи и обувки – мъжки, женски и детски, спално бельо и топли завивки. Припомняме, че те трябва да са нови и етикирани. Хигиенни материали също се приемат като дарения. Даренията ще бъдат пакетирани и изпратени за бедстващото население в Украйна. Припомняме, че те се приемат в офиса на БЧК, намиращ се на ул. „Плиска“ 2, всеки ден, включително събота и неделя. Там могат да се носят и пакетирани хранителни продукти, както и вода. В рамките на кампанията на БЧК е активиран и кратък номер 1466 за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати есемес и да дари 1 лв. за пострадалите от конфликта в Украйна.

„Вярвам, че даваме добър пример и още много хора ще ни последват. Нека бъдем по-човечни и съпричастни“, коментираха някои от служителите на институцията. От БЧК пък казаха, че са радостни, че всеки ден идват хора и всеки от тях помага с каквото може.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов