БЧК Русе отчете свършеното през миналата година

От БЧК-Русе отчетоха извършеното през изминалата година. Поздравления към ръководството и доброволците отправи областният управител Анатоли Станев. „Вашите професионализъм и отдаденост се проявяват не само в най-тежките за нас моменти, но и всекидневно, в малките и големи геройства, които извършвате, помагайки на хората в нужда... За пореден път бих искал да засвидетелствам уважението си към Вас и да Ви уверя, че в мое лице и в това на Областна администрация – Русе винаги ще намерите безусловна подкрепа към всяка една ваша инициатива! Искрено се надявам да продължим да работим рамо до рамо! Благодаря Ви! Благодаря Ви за това, което правите! Благодаря Ви за това, което сте! Благодаря Ви за това, на което ни учите!“, се казва във връчения поздравителен адрес от името на Станев.

През 2021-а са реализирани множество инициативи за подпомагане на нуждаещи се. Хранителни продукти са били раздадени на над 7500 души, като отделно 100 деца в неравностойно положение също са получили пакети с храна. Редовно се провеждат и консултации за насочване на целевите групи за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги. Само през изминалата година са били близо 400. Почти 3000 души са преминали обучения за превенция на социално значимите заболявания, сред които диабет и високо кръвно налягане. Обучения се правят и за превенция на водния и пътния травматизъм. Отделно около 2000 души са преминали специализирани курсове за първа долекарска помощ при бедствия, аварии и катастрофи. По инициатива на възрастните доброволци за шеста поредна година бе организиран Коледен благотворителен базар за деца в нужда.  Събраните средства през минали декември възлизат на обща стойност 4266,39 лв. Отделно са били набрани и близо 26 000 лева от дарители. Осъществени бяха и няколко онлайн кампании, насърчаващи доброволното и безвъзмездно кръводаряване, както и такива, посветени на донорството и подпомагането на трансплантации.

Благодарение на добрата координация с местното РЗИ в Центъра за подкрепа консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица към Областния съвет на БЧК – Русе бе разкрит мобилен пункт за ваксинация срещу Ковид – 19. От предварително заявилите 10 потребители на Центъра девет бяха имунизирани, с изключение на един, които е имал грипоподобни симптоми.

Няма как да не бъде отбелязана и активната роля на директора на секретариата на областния съвет на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова, както и на председателя на Областния съвет на БЧК доц. д-р Стефко Бурджиев за постигнатите отлични резултати.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов