Зимната обстановка в Русенско е нормална

В четвъртък се очаква да е най-студено

Без промяна остава зимната обстановка на територията на Русенско, заяви областният управител Анатоли Станев. Всички пътни участъци от републиканската и общинската пътна мрежа са отворени и проходими при зимни условия. Няма информация за закъсали моторни превозни средства. През цялата нощ републиканската пътна мрежа е почиствана и обработвана срещу обледяване от 25 специализирани машини. И към момента по-голямата част от тях са на терен и продължават да работят. По последни данни няма и населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

Снежната покривка в региона е до 1 – 2 сантиметра, като тя най-вероятно ще се задържи и през следващите няколко дни. Никъде няма снегонавявания. Скоростта на вятъра е малко над 25 км/ч. от изток-североизток, като не се очакват по-сериозни пориви. Температурите също ще продължат сутрин да бъдат отрицателни, а по обед и следобед да са над 0°C. Най-студено се очаква да е в четвъртък сутринта, когато температурата ще спадне до -7°C. Комбинацията от тези фактори създава предпоставки за заледяване. През уикенда времето ще е с разкъсана облачност, като сутрешните температури ще бъдат отново отрицателни. Освен това на места има опасност видимостта да бъде сериозно намалена. От Областната управа напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост. Председателите на етажна собственост и управителите на заведения и магазини трябва пък да почистят прилежащите към сградите площи.

Областният управител Анатоли Станев е в постоянен контакт с всички институции от региона, имащи отношение по зимната подготовка в Русенско.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)