ДКЦ-2 Русе ще преглежда бежанци безплатно

Диагностично-консултативен център-2 се присъединява към националната инициатива за безплатни здравни консултации на бежанци и техните деца, които имат нужда от лекарска помощ.

Успоредно с това, ръководството на лечебното заведение отправи писмено предложение към Областния управител на Област Русе Анатоли Станев и директорът на  Регионална  дирекция "Гранична  полиция" – Русе комисар Димитър  Чорбаджиев, на бежанците да се дават карти, които да ги информират за местоположението на лечебните заведения в града, където могат да получат помощ. Идеята е породена от факта, че чужденците не могат да разчитат на стабилна интернет връзка и има вероятност мобилните им телефони да са останали без заряд.

Ръководството на ДКЦ-2 се обръща и към хотелиерите и българските граждани, които са настанили бежанци, да им съдействат, като ги упътят или откарат до лечебно заведение, при нужда.

„Съзнаваме, че отново сме на първа линия, само че този път фронтова, и ще направим всичко възможно да помогнем за здравето на нашите пациенти“ – заявиха от ДКЦ-2.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов